Ceyhan Anadolu Lisesi

Vizyon: 1.Yapılan bütün çalışmalarda eğitim teknolojisinin olanaklarından yararlanmak. 2. Bireysel yetenekleri ön plana almak ve her bireyin çalışmasını topluma mal etmek, 3. Öğretim süreçlerini olabildiğince bireyselleştirebilmek, ezberci eğitimden kaçmak, öğrenci merkezli eğitimi ön planda tutmak, lider davranışları geliştirmek, 4. Diğer okullara örnek olan ve liderlik yapan bir okul olmak.

Misyon: Öğrencilerimizin tamamını, ilgi ve yeteneklerine uygun bir yüksek öğretime yönlendirmek, buna uygun üretici davranışla geliştirmek, yeteneklerinin bilincinde olan kendisi ve çevresi ile barışık, uyumlu bireyler olarak yetiştirmek. Avrupa Topluluğu ile bütünleşme sürecinde olan ülkemizde Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, demokratik, laik, sosyal katılımcı, düşünen, soran ve sorgulayan işbirliğine dayalı küreselleşen dünya ile uyumlu bireyler yetiştirmek. Öğretim süreçlerinde teknolojik yapının bütün olanaklarını kullanarak 21.yüzyıla uygun, teknolojiyi hayatın her aşamasında kullanabilen yeterlilikte bireyler yetiştirmek.

Başarılar: 1940 yılında kurulmuş köklü bir eğitim yuvasıdır. Eğitsel açıdan çok üst düzey bireyler yetiştirmiş olması ile gurur duymaktadır. Sportif başarıları ise özenilerek bakılacak orandadır.

Saatler: 13.05 - 18.00
Isınma: Klima - Kalorifer
Yabancı Dil: İngilizce ve Almanca
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 2023 Yılı TABAN 327,19 TAVAN 427,81
Sportif Etkinlikler: Voleybol Kız ve Erkek Takımları, Futbol Erkek Takımı, Kros Kız ve Erkek Takımı
Bilimsel Etkinlikler: Her yıl TÜBİTAK 4006 Bilim Şenlikleri düzenlenmektedir.
Proje Çalışmaları:
Diğer Hususlar: Okulumuz 2021 yılında nitelikli (proje okulu) okul kapsamına alınmıştır. Okulumuzda Robotik ve Kodlama atölyesi, Genç Ofis, Müzik ve Drama odası, kapalı spor salonu bulunmaktadır.

WEB - https://ceyhananadolulisesi.meb.k12.tr

Adres - BURHANİYE MAH. İSTASYON CAD. NO: 161 İÇ KAPI NO: Z1 CEYHAN / ADANA

Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - İlçemizin 130.000 nüfüsu vardır. Çeşitli sosyal imkanlara sahiptir. İlçemiz, ilimiz Adana´ya 45 km uzaklıktadır ve sabah 5´den akşam 21´e kadar yarım saate bir karşılıklı araç seferleri bulunmaktadır. Ayrıca Osmaniye ili 40 km mesafededir ve saat başı karşılıklı olarak araç hareket etmektedir.

Adres - BURHANİYE MAH. İSTASYON CAD. NO: 161 İÇ KAPI NO: Z1 CEYHAN / ADANA

Ulaşım İlçemiz şehirlerarası ulaşım ağının üzerinde bulunmaktadır ve ulaşım sıkıntısı bulunmamaktadır. İlçemize karayolu, trenyolu ya da havayolu ile ulaşılabilmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 45 km. İlçe merkezinde.